ALBLASSERDAM – Het onderzoek naar de brandstichting bij de zendmast aan de Hooftmanlaan in Alblasserdam is in volle gang. De recherche van de politie heeft maandag 8 maart 2021 onderzoek gedaan rondom de mast. Verder zijn er camerabeelden veiliggesteld. “Met behulp van camerabeelden en een buurtonderzoek blijkt dat de verdachte gekleed was in een witte overall. Hij kwam lopend vanuit de richting van de Akkerwinde en liep rechtstreeks naar de zendmast. Nadat de zendmast in brand was gestoken liep de verdachte weer via dezelfde route terug,” zo laat de politie maandagmiddag weten.

Maandagmorgen vroeg werd de zendmast aan de Hooftmanlaan in brand gestoken. Rond 5 voor half 5 meldde een oplettende burger dat de zendmast in de brand stond. Gealarmeerde brandweer wist de brandhaard snel te blussen. Agenten stelden in de directe omgeving direct een onderzoek in en de Forensische Opsporing verrichtte een sporenonderzoek.

Ondanks het feit dat de rechercheurs al in het bezit zijn van camerabeelden, zijn zij nog steeds opzoek naar overige getuigen of beeldmateriaal. Heeft u informatie of beelden belt u dan met 0900-8844. Anoniem kan via M 0800-7000 of via het tipformulier op de website van de politie.