ALBLASSERDAM – Afgelopen week is een 79-jarige man uit Alblasserdam gewond geraakt bij een conflict op een volkstuin bij Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam. Volgens de Damdorper werd hij door twee mannen, tot bloedens toe, geslagen met een stalen pijp. De man heeft inmiddels een gesprek gehad met de wijkagent, maar er is nog geen complete aangifte en het is de vraag  of die aangifte er gaat komen. De zeventiger heeft regelmatig conflicten gehad met de politie en wilde ook nu bij de politie niet alles vertellen.

“We hebben het verhaal daardoor nog steeds niet compleet. Op dit moment lijkt het erop dat de man zelf het meest debet is geweest aan wat er is voorgevallen, maar hij wil er zelf weinig over vertellen,” vertelt een woordvoerster van de politie.

Plastic verbranden
Volgens een buurtbewoner was de man weer allerlei spullen aan het verbranden op zijn volkstuin in het park. Daar zou onder meer plastic bij hebben gezeten. Twee hondenuitlaters zouden de Alblasserdammer hierop hebben aangesproken en de man zou vervolgens agressief spullen naar de honden en mannen hebben gegooid. De hondenuitlaters zouden de man daarna, met zijn eigen stuk hout, dan wel pijp, hebben geslagen.

Niet vertellen
De politiewoordvoerster kan dat verhaal niet bevestigen, omdat er niet voldoende door meneer is verteld. “Meneer denkt te bepalen wat voor de politie voldoende informatie is. Hij wil niet meer vertellen, dan er nu is verteld. Dat maakt het voor ons lastig om te weten te komen wat er precies is gebeurd.”

Tot moes
Het letsel dat bij de politie is vastgesteld is in ieder geval één blauw oog en een kleine beschadiging aan de lip. Verder stelt de man dat zijn rechterarm ‘tot moes’ is geslagen, maar dat letsel wilde de man niet laten zien en is dus officieel nog niet vastgesteld.

Volgens een buurtbewoner lijkt het erop dat de man toch serieus letsel heeft opgelopen. Hij is sinds de mishandeling van 24 februari, 13.00 uur, niet meer op zijn tuin gezien.