ALBLASSERDAM – Gymnastiekvereniging KDO uit Alblasserdam is op zoek naar sportieve Alblasserdammers die zich bij hun gymnaestradagroep willen aansluiten voor een bezoek aan de Wereld Gymnaestrada 2023 in Amsterdam. De Wereld Gymnaestrada is een 6-daags evenement dat net als de Olympische Spelen iedere 4 jaar steeds in een ander land wordt georganiseerd. Dit gymnastiek evenement bestaat niet uit wedstrijden, maar uit demonstraties van sportievelingen van over de hele wereld.

KDO Alblasserdam meldt: “In 2023 komen er naar verwachting 20.000 deelnemers uit 55 landen naar Amsterdam om aan dit prachtige evenement mee te doen. Het is de bedoeling van het Nederlandse comité om met minimaal 200 deelnemers een optreden voor jong en oud te verzorgen in het Olympisch stadion. Het is een bijzondere belevenis die je niet snel zal vergeten.”

Maaike Tuijtel van KDO vertelt: ‘In 1991 maakten wij kennis met de Gymnaestrada in Amsterdam. En toen we dit eenmaal hadden meegemaakt wilden we er niet meer mee stoppen. Daarna volgden dus Berlijn, Gothenburg, Lissabon, Dornbirn, Lausanne, Helsinki en in 2019 wederom Dornbirn. Waarom je de Wereld Gymnaestrada niet wilt missen is lastig te omschrijven. Het is een gevoel dat je alleen kunt ervaren als je er bij bent geweest. Je ziet zo veel leuke, mooie, interessante optreden en shows. Het is ook super om zelf op te treden en je beste beentje voor te zetten. De ingrediënten zijn zo divers; voorpret bij de training, sfeer, saamhorigheid, plezier, ontmoeting met gymnasten uit heel de wereld, slapen in klaslokalen, eten met duizenden in grote hallen, de openingsceremonie, die lijkt op een opening van de Olympische Spelen, het geweldige gevoel om achter de Nederlandse vlag het stadion binnen te lopen Of je nu een recreant of een topper bent… het geeft je een onbeschrijfelijk gevoel van vriendschap en warmte.”

Aanmelden? Of meer informatie? Neem contact op met Maaike via de mail [email protected] of even bellen naar 0644994919.

Deel dit bericht via...