ALBLASSERDAM – De leden van winkeliersvereniging Dam-Plantageweg in Alblasserdam denken er over na om woensdag 3 maart 2021 hun winkels weer te openen; ook als dat vanuit de overheid nog niet is toegestaan. Dat meldt Niels van Mourik van Van Mourik Schoenen uit Alblasserdam in een interview in huis-aan-huiskrant De Klaroen. Volgens Van Mourik staat het water de ondernemers tot aan de lippen en worden daarom de randen van burgerlijke ongehoorzaamheid opgezocht. De ondernemer vindt het onbegrijpelijk hoe de Nederlandse overheid momenteel handelt.

Voordat er een definitieve beslissing wordt genomen over heropening, wordt eerst de persconferentie van dinsdag afgewacht. “Daarna gaan we onze leden raadplegen wat we gaan doen,” aldus Van Mourik.

Het hele interview met Van Mourik in De Klaroen is hier te lezen.

Reactie wethouder
Wethouder Peter Verheij meldt op Twitter: “Begrip voor de buitengewoon lastige en soms penibele positie van ondernemers is er zeker. Laten we echter eerst de persconferentie van Minister President Rutte van DV morgen bezien. En ondertussen bepleiten wij op de juiste plaatsen (net als de landelijke koepels) meer ruimte voor winkeliers. Er is meer mogelijk binnen restricties dan nu toegelaten , dat zijn we met elkaar eens.”