REGIO – Minstens 15 schaatsers zijn donderdag 11 februari 2021 door het ijs gezakt in de regio. In de ochtend zakte een aantal mensen door het ijs van de Alblas, ter hoogte van de Herikhof in Alblasserdam. Ook op de boezem bij Kinderdijk ging het mis en raakte een man te water. Op de Graaf bij Bleskensgraaf zakten in een uur tijd zeven mensen door het ijs, meldt Het Kontakt. Langs het Waterschap langs het Kortland in Alblasserdam zakten ook meerdere personen tegelijk door het ijs.

De hulpdiensten rukten ‘s middags met veel man uit, na een melding over een ijsongeval langs de Dorpsstraat in Bleskensgraaf. In eerste instantie werd dit zo ernstig ingeschat, dat een traumahelikopter, de brandweer en politie en ambulance werden opgeroepen voor hulp. Een woordvoerder van de politie vertelt dat het gaat om twee personen, die inmiddels weer op de kant zijn en geen medische hulp nodig blijken te hebben. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio legt uit: “Er was een persoon te water geraakt. Een andere persoon wilde helpen en raakte ook te water. Inmiddels is er afgeschaald.”

Burgemeester Jaap Paans roept mensen op nog even geduld te hebben. “Waag u niet op De Alblas of Boezem van Nederwaard en Overwaard. Nu te vroeg op het ijs vergroot uw risico maar ook op het breken van ijs dat anders komende dagen wel goed beschaatsbaar is. Heb geduld!,” schrijft Paans op Twitter.

Foto’s: ingezonden.