ALBLASSERDAM – Vanaf volgende week kunnen jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud hun favoriete game spelen op een groot scherm in de bioscoopzalen van Landvast in Alblasserdam. In samenwerking met de gemeente is er geïnvesteerd in twee Playstations 4, zodat in beide bioscoopzalen gegamed kan worden op het bioscoopscherm. Door de coronamaatregelen staan de bioscoopzalen van Landvast al een tijdje leeg en het idee ontstond al snel om hier iets voor de plaatselijke jongeren in te organiseren.

Het initiatief is dan ook gericht op jongeren tussen de 12 en 25. Landvast meldt: “Maar aangezien je zo oud bent als je je voelt is iedereen uiteraard welkom. Per zaal kunnen er, per tijdslot, 2 personen in de zaal. Bij de receptie van Landvast  zijn diverse games te leen, zoals Fifa 21 en Call of Duty Cold War. Het is ook mogelijk om een eigen game mee te nemen. Een tijdslot duurt één uur en drie kwartier.”

Reserveren
Vanaf donderdagochtend zijn de gratis tijdsloten te reserveren via www.landvast.nl/games. Voor de aankoop van de Playstations en de games is er, in het kader van shop lokaal, samengewerkt met de plaatselijke Intertoys. Milou en Jason hadden de eer om afgelopen maandag alvast een testgame te spelen.

Op de foto: Milou en Jason, een medewerker van het ABC-team en medewerkers van de Intertoys uit Alblasserdam