ALBLASSERDAM – Het gaat nog steeds goed met de ‘coronacijfers’ in Alblasserdam. Tussen 25 januari 2021 en 3 februari steeg het totaalaantal positieve tests van 1498 naar 1504. Een daggemiddelde van 0,6. In die periode van tien dagen gebeurde er regelmatig iets, dat theoretisch gezien niet zou kunnen, maar wel gebeurde. Het totaalaantal positief geteste Alblasserdammers nam namelijk tot drie keer toe af. Zo waren er op 25 januari 1498 Alblasserdammers positief getest; een dag later waren dat er drie minder en stond de teller op 1495.

Een woordvoerder van het RIVM laat weten dat het RIVM niet in kan gaan op cijfers op dagniveau. Verder meldt de woordvoerder dat de data aangeleverd wordt door de GGD.

De GGD laat weten dat er geen eenduidige verklaring is voor het feit dat de totaalaantallen regelmatig afnemen. “Dat kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Het kan in van alles zitten. In hoe cijfers worden doorgegeven, op welke momenten en door wie. Eigenlijk zien we wel dat we iedere week moeten corrigeren. Ook kan het zijn dat er vanuit een commerciële teststraat wordt doorgegeven dat iemand positief is getest en dat deze test bij de GGD uiteindelijk negatief is,” vertelt een woordvoerster.

Verder meldt de GGD dat Alblasserdam de afgelopen week het laagst aantal nieuwe besmettingen had in de hele regio Zuid-Holland Zuid.