ALBLASSERDAM – Het nieuwe schoolgebouw van integraal kindcentrum De Twijn aan de Parallelweg is bijna af. Woensdag 3 februari 2021 vindt de oplevering plaats. De oude school, die vroeger De Boeg heette, werd in 2019 afgebroken. Het nieuwe pand is groter, moderner en duurzamer. Directeur Martijn Beekhof spreekt van een mijlpaal. De directeur hoopt dat de kinderen na de voorjaarsvakantie hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw.

Beekhof prijst de architect, het aannemingsbedrijf en de onderaannemers voor hun inzet. Beekhof: ““Zij hebben laten zien in een relatief korte periode een functioneel gebouw te kunnen ontwerpen en bouwen. Dit is zeker gezien de bijzonder tijd waarin we leven een geweldige prestatie.”

Verhuizing
Na de oplevering wordt snel gestart met de inrichting en de verhuizing van materialen. Beekhof: “Het is de bedoeling dat de kinderen na de voorjaarsvakantie hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. Na al die weken thuisonderwijs kunnen we bijna niet wachten om ze weer ‘live’ te mogen verwelkomen. Hopelijk eerst nog even in het oude pand en straks op onze nieuwe stek.”

Omwonenden
In het zogenoemde ‘kindcentrum’ komt een trap die tegelijkertijd een tribune is, een groot speelleerplein, ruimte voor een natuurtuin op het dak en allerlei voorzieningen voor spelen en leren. Directeur Beekhof: “Het is een kleurrijk gebouw waar kinderen van 0 tot 13 jaar zich hopelijk straks helemaal thuis gaan voelen. Samen met de kinderen, de ouders en de medewerkers kijk ik enorm uit naar onze nieuwe speel- en leeromgeving. Ik wil bij deze ook de omwonenden bedanken voor hun begrip tijdens deze bouwperiode en hoop dat zij net zoals wij trots zijn op zo’n modern integraal kindcentrum midden in hun wijk. Hopelijk kunnen wij hen en andere betrokkenen, als de ontwikkelingen rondom corona het toelaten, later een keer uitnodigen om het eindresultaat te bewonderen.”

In de afgelopen maanden werd er hard gewerkt bij De Twijn.