ALBLASSERDAM – De 59-jarige Rotterdamse pedofiel P. B., die op dinsdag 7 juli 2020 werd aangehouden door het Team Zeden van de politie in Dordrecht, blijkt inderdaad ook verdacht te worden van een zedendelict in Alblasserdam. Na de aanhouding in juli werd de politie hiernaar gevraagd, maar volgens de politie was dat toen niet het geval. De politie meldde dat de man was aangehouden op verdenking van een zedenzaak in Dordrecht en niet voor een feit in Alblasserdam. Daarbij werd wel opgemerkt dat er later wel ‘breder’ gekeken zou gaan worden naar andere zaken in de regio.

Aanranding
Vrijdag 8 januari 2021 moest de man voorkomen bij de rechtbank. Toen bleek dat de vijftiger niet alleen wordt verdacht van de aanranding van een meisje in een speeltuin aan de Colorado in Dordrecht, zoals door de politie gemeld in het persbericht, maar ook van aanranding van een 8-jarig meisje in Papendrecht en een 9-jarig meisje in Alblasserdam. Het meisje in Alblasserdam speelde buiten in de omgeving van de Zeelt en werd door de man, net als bij het meisje in Papendrecht, betast bij de billen. De man ging er op een scooter vandoor.

Twee dagen later wist de politie de verdachte aan te houden, na uitgebreid onderzoek van het Team Zeden van de politie. “Er is een buurtonderzoek gedaan en er zijn camerabeelden bekeken. Ook is er extra toezicht in de wijk geweest,” meldde de politie in het persbericht.

Weer mis
De Rotterdammer werd eerder al veroordeeld tot TBS met dwangverpleging. Op 5 juli 2020 ging het volgens justitie weer mis, toen de man met zijn scooter door de regio reed en drie jonge meisjes aanrandde.

Eerst onderzoek
Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze week de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak plaats zou vinden. Zo ver kwam het echter niet. Er werd besloten dat er eerst nog een onderzoek naar de geestelijke gesteldheid van de man moet worden gedaan. Over een aantal maanden wordt de zaak alsnog verder inhoudelijk behandeld.

Testen
Tijdens de rechtszitting gaf de man toe dat hij als test aan de meisjes in Papendrecht en Dordrecht heeft gezeten. Hij wilde testen of hij nog wel aan de billen van jonge meisje wilde zitten. Hij was namelijk gestopt met het slikken van libidoremmende pillen en zou benieuwd zijn geweest of hij zich nog wel aangetrokken zou voelen tot jonge meisjes. Dat hij op diezelfde manier ook aan het meisje in Alblasserdam heeft gezeten, ontkende de pedofiel. Justitie is er echter van overtuigd dat dit wel degelijk het geval is geweest. Het signalement en de werkwijze en de dag van het feit komen volgens de openbaar aanklager namelijk met elkaar overeen.