ALBLASSERDAM – Het was zaterdagochtend 9 januari 2021 een fotogenieke ochtend in Alblasserdam en omgeving. Op veel plaatsen lag een laagje rijp en op de sloten een dun laagje ijs. Tientallen Alblasserdammers maakten, al dan niet met camera in de hand, een wandeling door de omgeving. Onder meer bij de Molenkade in Alblasserdam, met het zicht op de molens van Kinderdijk, genoten veel mensen van de natuur. Corina Bakker uit Sliedrecht was daar ook aanwezig en maakte een prachtige foto van de zonsopkomst in het molengebied. (zie foto hiernaast.)

Arie Jan van Laar uit Alblasserdam ging zaterdag met zijn drone op pad en maakte mooie opnames van een winterse dag in de Alblasserwaard. Hij filmde onder meer het Appelhuisje, Hof Souburgh, weilanden, De Alblas en een aantal molens in de polder. Het filmpje is hieronder te zien.

 

Vrijdagavond was al goed merkbaar dat het zou gaan vriezen. Er was een mooie heldere lucht, waarbij de sterren goed zichtbaar waren, zoals te zien is op de onderstaande foto die ’s avonds zijn gemaakt in het Lammetjeswiel. Foto’s: Peter Stam.

Overdag waren veel mensen verspreid over de regio op pad om te genieten van rijp, ijs en later de zon.