ALBLASSERDAM – Op 16 januari 2021 wordt in Alblasserdam weer een nieuwe zwerfvuilactie gehouden. Het is de zevende keer dat de actie wordt georganiseerd door Alblasserdammer Peter van der Spoel. Het is de bedoeling dat weer zoveel mogelijk mensen aan de actie meedoen. Aanmelden als vrijwilliger voor de opruimactie is vanaf vandaag mogelijk.

Spullen thuisbezorgd
De opruimactie gaat, in verband met alle maatregelen rondom het coronavirus, nog steeds anders van start dan vroeger. Van der Spoel vertelt hierover: “Het is de bedoeling dat ik, bij iedereen die zich aanmeldt als deelnemer, alle benodigde spullen ( hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde Mueslireep ) voor het opruimen, persoonlijk thuis kom brengen in de periode voor 16-1-2021. Alle spullen zijn na de vorige actie netjes gewassen.”

Tegoedbon McDonalds
Op zaterdag 16-1-2021 kunnen de deelnemers van 9.30 tot 12.00 uur in hun eigen wijk gaan opruimen. In iedere wijk zal er één deelnemer met de andere deelnemers in de wijk afspreken wie waar gaat opruimen. Van der Spoel: “Ook nu worden gevulde vuilniszakken door mij opgehaald met een busje. Gaat er met een groepje opgeruimd worden, let er dan op dat je 1,5m afstand houdt. Gebruik de meegeleverde handschoenen en draag een hesje voor je veiligheid. Helaas is er geen samenkomst voor een groepsfoto, dat is te lastig in deze tijd en ik wil gewoon geen risico voor de deelnemers. Na afloop ga ik vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen weer op te halen. Dan geef ik op dat moment iedere deelnemer de McDonald’s-tegoedbon voor een product naar keuze en die bon is een jaar geldig. Mocht er iemand niet thuis zijn dan spreken we een ander moment af.

Bloemen en taart
Plus van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van € 20,- + 2 bossen bloemen en na de verloting breng ik ook die meteen naar de winnaar. Bakkerij J van der Wegen stelt een taart beschikbaar die ook na afloop verloot wordt. Je kan als deelnemer maar 1 keer uitgeloot worden.”

Nuttig
Van der Spoel besluit: “Ik denk dat 16-1-2021 een mooi moment is om het jaar goed te beginnen en met het gezin een nuttige bezigheid te verrichten. En je krijgt er ook nog iets voor terug. Het belangrijkste is het signaal wat ik wil afgeven met de actie. Samen kunnen we sterk zijn en het gaat om de toekomst. De inschrijftermijn sluit op vrijdag 15-1-2021 om 12.00 uur.”

Aanmelden
Aanmelden kan via https://alblasserdamschoon.nl/contact/ en via het mailaders alblasserdamschoon@outlook.com. Het telefoonnummer van Van der Spoel is +31(0)6-81193631