ALBLASSERDAM – Het Team Parate Eenheid (TPE) van de politie, heeft samen met de noodhulp van de politie, op zaterdagavond 2 januari 2021 een inval gedaan bij een woning aan de Papaverstraat in Alblasserdam. De politie hield een 32-jarige Alblasserdammer aan, naar aanleiding van een melding over een verkeersruzie, waarbij een vuurwapen getoond zou zijn. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding en raakte gewond aan zijn gezicht. De man is middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) aangehouden. Daarbij heeft de politie een waarschuwingsschot gelost.

Na de aanhouding werden de woning en een auto grondig doorzocht. Het vuurwapen is niet aangetroffen. Wel werden in het voertuig verdovende middelen gevonden.

Het TPE is een speciaal team binnen de politie, dat wordt ingezet bij complexe en risicovolle aanhoudingen.