ALBLASSERDAM – Een personenauto, die geparkeerd stond langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam, net na de kruising met de Plantageweg, heeft in de nacht van donderdag 31 december op vrijdag 1 januari 2021 in brand gestaan. Dit gebeurde rond 04.00 uur. De politie, die in de buurt was, begon direct met blussen. Niet veel later kwam de brandweer met spoed ter plaatse om de rest van de brand te blussen. Tijdens de bluswerkzaamheden bleken er twee gasflessen achterin de auto te staan. Eén fles voor lachgas en één voor propaangas.

De brandweer wist de flessen tijdig veilig te stellen. De politie heeft de flessen meegenomen.

Om het voertuig, dat volgens de RDW niet verzekerd is, goed te kunnen blussen, werden de ruiten van de auto ingeslagen.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet helemaal duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Zeker omdat de brand achterin de auto lijkt te zijn begonnen. Mensen die meer informatie hebben over het ontstaan van de brand, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.