ALBLASSERDAM – Het nieuwe aan de Poldersemolenweg in Alblasserdam is donderdag 17 december 2020 officieel geopend. Ondernemers Kees en Pieta van Vuuren hebben de eerste camperaar welkom geheten met een presentje. Het echtpaar Van Vuuren faciliteerde eerst een camperpark op het Zuiderstek voor de vele toeristen die naar het Werelderfgoed Kinderdijk komen. Na een periode van vier jaar is het camperpark nu verhuisd.

De animo voor een camperplek is in de afgelopen jaar verviervoudigd, dus was er behoefte aan een grotere locatie. De gemeente wil op de oude locatie aan het Zuiderstek het ‘Zuidelijk Havengebied’ ontwikkelen met woningen, een brug richting Landvast en een transferium voor circa 350 auto’s.

Grote behoefte aan camperplaats
In goed overleg tussen de gemeente, Sportpark Souburgh en Voetbalvereniging Alblasserdam is de Poldersemolenweg als nieuwe locatie gekozen. Kees en Pieta van Vuuren: “We zijn blij dat de camperplaats behouden is gebleven in de gemeente. De behoefte voor een goede camperplaats in deze regio is enorm groot en met deze mooie plaats kunnen we de gasten een prettige en veilige overnachting aanbieden in een groene omgeving dichtbij het centrum en de molens. De centrale ligging maakt ook bezoek aan de steden Dordrecht en Rotterdam mogelijk.”

Moedige investering
Wethouder Arjan Kraijo: “Ik feliciteer Kees en Pieta van Vuuren van harte met het behaalde resultaat. Ik vind het erg moedig om in deze tijden te investeren in een nieuwe camperplaats. Voor Alblasserdam en de regio is het erg belangrijk om een grote camperplaats te hebben. We staan er nu klaar voor om vele camperaars gastvrij in onze omgeving en gemeente te ontvangen.”

Modern parkachtig terrein
Het terrein biedt plaats aan 70 campers en is voorzien van technieken zoals een slagboom, stroompalen, toiletten en douches. Voor groepen is er een recreatieruimte die uiteraard pas gebruikt kan worden als de coronamaatregelen dat toelaten. Op het terrein zijn grasstroken aangelegd afgescheiden door hagen waar de gasten op kunnen recreëren en er zijn 30 extra bomen geplant om het geheel een parkachtige uitstraling te geven.