ALBLASSERDAM – Een vrijwilligster van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is vrijdagmiddag 4 december 2020 gewond geraakt bij het oude Wisboomgemaal aan de Overwaard in Kinderdijk. Rond 12.00 uur opende de vrouw het pand. Door de harde wind waaide een zware deur open.

De vrouw kwam tussen de openzwaaiende deur en de stalen railing van de toegangsbrug terecht. Zij raakte daarbij gewond. De meldkamer stuurde behalve een ambulance, ook de Rotterdamse traumahelikopter en twee politievoertuigen op pad voor hulp. De helikopter landde op het grasveld, naast het gemaal bij de Overwaard. Het Mobiel Medisch Team van de helikopter heeft in het gemaal hulp verleend.

De vrijwilligster werd niet veel later per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij zal daar verder behandeld en onderzocht worden. Hoe het met haar is en welk letsel de vrouw heeft opgelopen, is nog niet duidelijk. Daarover volgt wellicht later nog meer informatie.

Onderstaande beelden zijn gemaakt door Stefan van Aarle.