REGIO – Afgelopen zaterdag 14 november 2020 zou normaal gesproken sinterklaas en zijn zwarte pieten door honderden kinderen verwelkomd worden in Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Vanwege alle coronamaatregelen kon dat dit jaar niet doorgaan. Zelfs een videoproductie die gepland stond, werd afgekeurd. Daarom was de verrassing des te groter toen Sinterklaas met een Piet zaterdag Klokradio in Nieuw- Lekkerland bezocht. Voor het eerst werd dit jaar geen zwarte piet, maar een roetveegpiet ingezet.

In de afgelopen jaren deden in de regio, ondanks de landelijke protesten, vooral zwarte pieten mee aan de intocht. “We wilden dit jaar voor het eerst mixen, maar er was maar één Piet aanwezig. We moeten toch een keer de overgang maken vandaar,” motiveert de organisatie de keuze voor de roetveegpiet in plaats van zwarte piet.

Ria Scholten was zaterdag compleet verrast door de komst van sint en mocht Sinterklaas interviewen tussen 10.00 en 11.00 tijdens de wekkerradio ochtendshow.

De Sint had een uitstapje gemaakt van de pakjesboot en was door de Piet naar Klokradio gereden om op deze manier toch een beetje de traditie hoog te houden dat hij om 10.00 in Nieuw-Lekkerland was. Normaal komt hij altijd stipt om deze tijd aan bij de kade van het voormalige Bailey terrein. Dat kon dit jaar helaas niet.

Burgemeesters
Tijdens de uitzending belde burgemeester Paans in om Sinterklaas op deze manier welkom te heten. Burgemeester Segers deed hetzelfde namens de gemeente Molenlanden voor Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Sinterklaas had in zijn boek gelezen dat burgemeester Paans een marathon aan interviews had afgenomen over 75 jaar vrijheid en burgemeester Segers bijna een marathon had gelopen door zijn gemeente om zijn gemeente beter te leren kennen.

Kleurwedstrijd
Sinterklaas vertelde ook nog dat er ook dit jaar weer een kleurwedstrijd gehouden wordt. De kleurplaat is in Nieuw-Lekkerland op te halen en in te leveren bij de Nissan garage of bij Deco home Verzijl. In Alblasserdam kan dit bij Van Mourik schoenen, Hema of DA MOOI van Zessen. Sinterklaas kiest dan een paar kleurplaten uit op 4 december en verrast diezelfde dag de kinderen met een bezoekje en cadeau.

Blokkade
Na een uur moest hij snel weer weg, want hij moest nog wat schoencadeaus inkopen bij de lokale winkeliers en dan weer heel snel door naar de stoomboot die later op de dag aankwam bij de Dieuwertjes Blokkade waarna ze vertrokken zijn naar het Grote Pietenhuis die wel heel veel weg had van paleis Soestdijk.

Wekkeradio uitzending Klokradio gemist? Check de volledige uitzending van 10.00 tot 11.00 via deze link http://klokradio.nl/programmering/uitzending-gemist/wekkerradio-gemist/