KINDERDIJK – Donderdag 12 november 2020 krijgen medewerkers van scheepsbouwer IHC te horen of zij bij de organisatie mogen blijven werken of dat zij worden ontslagen. De ondernemingsraad van Royal IHC heeft de directie van het bedrijf geadviseerd de voorgenomen ontslagen van 270 medewerkers uit te gaan voeren. Het is volgens de ondernemingsraad noodzakelijk voor het voortbestaan van het bedrijf. Iedereen krijgt in een persoonlijk gesprek te horen of er plaats blijft in de nieuwe organisatie.

Directeur Gerben Eggink roept in een mededeling aan zijn personeel op om er voor elkaar te zijn: “Morgen is een lastige dag, met name voor de collega’s die IHC moeten verlaten en voor de collega’s die worden geplaatst in een nieuwe rol. Ook voor de collega’s die hun eigen rol houden, gaat er veel veranderen, omdat we in een nieuwe organisatiestructuur moeten gaan werken. Steun elkaar waar je kunt. Ondanks dat we niet fysiek bij elkaar kunnen komen, kunnen we wel contact zoeken. Bel elkaar, stuur elkaar een berichtje. Het is juist in deze periode belangrijk dat we met elkaar in contact blijven,” aldus Eggink.

Scheepsbouwer IHC, met onder meer een werf in Kinderdijk, heeft het al langer lastig. In de afgelopen jaren zijn er diverse ontslagrondes geweest. Ook kwam er dit jaar overheidssteun voor IHC, nadat bleek dat het bedrijf om omvallen stond.

Deel dit bericht via...