ALBLASSERDAM – De vlag bij het gemeentehuis in Alblasserdam hangt woensdag 28 oktober 2020 halfstok. In de ochtend hing de Nederlandse vlag. Halverwege de ochtend werd de vlag vervangen voor de Alblasserdamse vlag. Burgemeester Jaap Paans laat weten dat het halfstok hangen van de vlag te maken heeft met het overlijden van Ruud Boele, voorzitter van de Historische Vereniging, gevestigd op het Cortgene in Alblasserdam.

“Wij eren vandaag de overleden voorzitter van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA). Samen met betrokken leden zal hem op Cortgene 3 bij het passeren van de rouwstoet op gepaste afstand van elkaar een eerbetoon uit dankbaarheid en betrokkenheid worden gegeven,” vertelde Paans in de ochtend.

Na het eerbetoon liet Paans weten: “Zojuist bemoedigde ik bestuur en leden van de HVWA. De wolken huilen niet. Integendeel: zij geven Ruud het ruime sop waarvan hij zo genoot met waterpolo Wiekslag en op Zeilschip Eendracht. Het gemeentebestuur wenst Ruud Boele een behouden vaart op deze laatste reis.”

Ruud Boele uit Nieuw-Lekkerland is vorige week op 72-jarige leeftijd overleden. De heer Boele was in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland een bekende verschijning. Vanaf het jaar 2000 was hij voorzitter van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) in Alblasserdam. De heer Boele was ook een bekende verschijning bij de Nieuwjaarsduik van de Wiekslag in Alblasserdam. Ieder jaar kwam hij naar recreatiegebied Het Lammetjeswiel in het Damdorp om een duik in het ijskoude water te nemen. Verder nam hij ook deel aan de ‘kroostocht’ van de Wiekslag.

Foto’s via burgemeester Jaap Paans.