ALBLASSERDAM – Op de Plantageweg in Alblasserdam heeft dinsdag 27 oktober 2020 een elektrische fiets in brand gestaan. De vrouw die op de fiets reed, had in eerste instantie niets in de gaten. Toen medewerkers van de gemeente Alblasserdam de vrouw voor de tweede keer attendeerde op de brandende fiets, zag de fietsster de vlammen bij haar rug. “Het was net op tijd. Anders was m’n jas denk ik ook gaan branden,” vertelde de Alblasserdamse. De fietstas stond in lichterlaaie en ook het zadel was al gaan branden.

Omstanders wisten de brand grotendeels te blussen met emmers water. Ook werd er een poederblusser over de brandende fiets gespoten.

De brandweer kwam niet veel later ter plaatse en heeft de smeulende delen nog nageblust.

Aanvankelijk werd gedacht dat de accu van de elektrische fiets in brand was gevlogen, maar dat bleek niet zo te zijn. In de fietstas zat de oplader van de fiets. Deze oplader wordt tijdens het opladen warm. De warme lader was na het laden in de fietstas gestopt en onderweg heeft die oplader brand veroorzaakt.

Foto’s: Koos Stam, Piet van den Bos en Peter Stam.