Advertorial
SLIEDRECHT – Het bedrijf Wijngaarden VeiligGoed uit Sliedrecht biedt vanaf nu corona-sneltests aan voor bedrijven. De tests worden per set van 20 verkocht. Het duurt slechts vijftien minuten voor men de uitslag heeft na een test. Een groot voordeel voor bedrijven is dat werknemers niet drie dagen in quarantaine de uitslag van de GGD-test hoeven af te wachten, maar direct weten of zij besmet zijn met het coronavirus.

Antigeentest
“De test is wel anders dan de PCR-test van de GGD,” vertelt Herbert Bolier van VeiligGoed. Hij vervolgt: “Bij de GGD is er ook geen capaciteit om iedereen een kwartier te laten wachten in de teststraat. Bij onze sneltest, die op nummer één staat als het om betrouwbaarheid gaat, wordt niet het RNA van het virus aangetoond, maar de eiwitten van het virusdeeltje. Het betreft een antigeentest die goed de besmettelijkheid aan kan tonen.”

Voor bedrijven en particulieren
“In principe richten we ons op de bedrijven met meerdere medewerkers, want zij hebben behoefte aan productiecapaciteit. De test is met name geschikt voor bedrijven en scholen. Als er positief wordt getest, is dit altijd betrouwbaar. Als iemand bovendien positief getest is, raden we diegene aan om zich bij de GGD melden,” vertelt Bolier.  “Zodat de cijfers over besmettingen goed in kaart worden gebracht”.

De test
De Coronatest Cassette (Swab) is een test voor de detectie van nucleocapside proteïne antigeen van SARS-CoV-2. Het is bedoeld ter ondersteuning van snelle diagnose van SARS-CoV-2-infecties. De Test Cassette maakt geen onderscheid tussen SARS-CoV en SARS-CoV-2. De Corona sneltest heeft een nauwkeurigheid van 96,3%. De sensitiviteit is 86,7% en de specificiteit is 100%. Coronavirus Ag snelle testcassette (wattenstaafje) Is geregistreerd in de EU, in Duitsland (Hamburg) op 14-04-2020, registratienummer DE / CA05 / IvD-238321-1355-00.

Kosten
Over de prijs vertelt Bolier: “Als er één set van 20 testers wordt afgenomen, is de prijs €24,50 per test. Bij afname van meerdere sets bieden we vanzelfsprekend een lagere prijs.”

Meer informatie
Meer informatie over de test is te vinden op de website van  VeiligGoed. https://coronasneltesten.nu/Wijngaarden VeiligGoed is bereikbaar op het telefoonnummer 0184-434455 of per e-mail op [email protected].

Deel dit bericht via...