ALBLASSERDAM – “Afgelopen zomer is de Oude Torenbrug opgeknapt. Ik vraag me echter al weken af wanneer het werk wordt afgemaakt. En dan doel ik met name op de twee fietsstroken. Het ene is een esthetisch punt: er zijn delen vervangen en daardoor is er een heel rommelig deel ontstaan. Maar eigenlijk nog belangrijker: De bijna drempels die aan de voor en achterkant van de brug zijn ontstaan, waar fietsers overheen moeten,” dat vroeg SGP’er Harrold van Vliet afgelopen week tijdens de commissievergadering in Alblasserdam. De gemeente Alblasserdam meldt dat de werkzaamheden deze week plaats gaan vinden.

De gemeente schrijft op haar website: “In de week van maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober 2020 vervangen we de voegovergangen in het fietspad van de Oude Torenbrug. Het gaat om het gedeelte van De Waterhoven richting Randweg/Vondellaan. Fietsers en bromfietsers moeten afstappen en kunnen lopend via de stoep langs het werk gaan. Tijdens de werkuren overdag zijn verkeersregelaars aanwezig voor begeleiding.”

Vrijdag iets meer overlast
“Op vrijdag 23 oktober herstellen we het asfalt nabij de overgangen. Door werkvoertuigen op de rijbaan, kan er wat overlast ontstaan voor langsgaande auto’s. Ook dan zijn verkeersregelaars aanwezig. De overgangen zijn toe aan vervanging, zodat er minder geluidsoverlast is en de situatie veilig blijft. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud aan de brug dat we afgelopen zomer hebben uitgevoerd. Omdat toen het fietspad vrij moest blijven voor hulpdiensten, doen we deze werkzaamheden nu pas. We hebben gekozen voor de herfstvakantie omdat we dan minder fietsers verwachten. De brug blijft de hele week gewoon open.”