ALBLASSERDAM – Twee meisjes hebben de vernielde knuffeldierentuin op De Helling in Alblasserdam weer zo goed mogelijk hersteld. De zusjes waren teleurgesteld en boos, omdat vandalen de knuffels los hadden getrokken en over de weg en in de bosjes hadden gegooid. Ze keken er juist iedere keer naar uit om langs De Helling te rijden om te zien of er weer nieuwe knuffels bij waren geplaatst. De actie van de meisjes werd gewaardeerd, zo laat vader Ed van Peppen weten.

“Tijdens het terughangen van de knuffels, die onder meer achter een container lagen, reden veel automobilisten toeterend, klappend en met duim omhoog langs. Zelfs de politieagent die langsreed, stak zijn duim omhoog,” aldus Van Peppen.

De knuffeldierentuin begon twee maanden geleden met de plaatsing van een gekregen giraf, die overigens inmiddels door iemand is meegenomen. Al snel volgden nog veel meer knuffels. Afgelopen vrijdagavond kreeg de politie een melding dat jongeren bezig waren met het slopen van de knuffelplek. De politie kwam met twee wagens ter plaatse en ook de gemeentelijke handhavers waren aanwezig, maar er werd niemand meer aangetroffen.