ALBLASSERDAM – De jaarlijkse verwendag in Alblasserdam voor ex-kankerpatiënten gaat in verband met de maatregelen rondom het coronavirus niet door. Organisator Saskia Jongeneel van ‘Hair and Feetpleasure’ heeft echter een alternatief bedacht: op vrijdagavond 2 oktober 2020 kaarsjes branden op het Raadhuisplein in Alblasserdam. “De verwendag gaat helaas niet door. Daarom heb ik een alternatief bedacht voor mensen die een dierbare zijn verloren. Zij kunnen hun dierbare daarmee herdenken. Iedereen is welkom om een kaarsje aan te komen steken.”

Saskia en tien vrijwilligers zorgen voor waxinelichtjes en aanstekers. Om half acht is iedereen welkom op het Raadhuisplein. Om 19.45 uur vindt er een korte toespraak plaats. Rond 19.55 uur steekt Saskia een kaarsje aan en vindt er een minuut stilte plaats, waarna de overige aanwezigen ook een kaarsje kunnen branden. Om 21.15 uur moet het Raadhuisplein weer leeg zijn.

In verband met het coronavirus, wordt iedereen die langskomt, verzocht 1,5 meter afstand van elkaar te houden. “En het liefst iedereen een mondkapje op, maar dat is niet verplicht,” aldus Saskia.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang en kaarsjes zijn gratis.