ALBLASSERDAM – 121 mensen hebben zaterdag 19 september 2020 meegedaan aan de vuilruimactie van ‘Alblasserdam Schoon’ in Alblasserdam. Ook McDonald’s Alblasserdam deed weer mee aan de actie. De opruimdag viel samen met de Landelijke Opschoondag en de World Clean Up Day. In het hele dorp werden vuilniszakken gevuld met zwerfvuil.

Door het coronavirus verliep de dag iets anders dan normaal. Alle deelnemers hebben eerder deze week het materiaal al thuis ontvangen en waren actief in hun eigen wijk. Organisator Peter van der Spoel: “Normaal gesproken verzamelen aan het einde bij McDonald’s om een groepsfoto te maken. Dat kan deze keer helaas niet. Maar ik ben heel blij dat we de actie op deze manier toch door kunnen laten gaan. ”

De deelnemers krijgen een waardebon voor een medium voordeelmenu van McDonald’s Alblasserdam.

De actie wordt al sinds de start gesteund door de gemeente Alblasserdam. De gemeente stelt materialen beschikbaar. En wethouder Verheij deed ook zaterdag weer met zijn kinderen mee aan de vuilruimactie.

Foto’s: Peter Verheij, McDonald’s, A. J. van Laar, Margreet Bos.