Advertorial
ALBLASSERDAM – Elke maand gaan er diverse films in première in Landvast in Alblasserdam. Maar waar gaan die films precies over? Om een tipje van de sluier op te lichten vraagt Landvast soms een Alblasserdammer om een recensie te schrijven over een film die in première gaat. Deze keer is de beurt aan Dimphi van Amen.

Wanneer je krijgt waar je om vraagt …
The Secret Dare to Dream is gebaseerd op het vijftien jaar oude zelfhulpboek The Secret. Hierin ontwikkelde de Australische Rhonda Byrne een theorie vanuit haar zoektocht uit ruim 1.000 jaar verhalen over ‘the power of positive thinking’ en de aantrekkingskracht van ‘de juiste mannen’. Als je echt wilt, komt alles goed. Dat is de korte versie van haar mantra. Het boek is in 50 talen vertaald en stond 190 weken op de bestsellerlijst van de New York Times. Rhonda Byrne was te gast in alle grote talkshows wereldwijd.

Gedeukte Ford
The Secret Dare to Dream is geen diepgaande dramatische film. Je komt niet thuis met allerlei nieuwe inzichten dat je je leven moet omgooien. Of dat je verwacht dat nu de prins op het witte paard – in dit geval in zijn gedeukte grijze Ford – je dak spontaan komt repareren. Wel vraag je je voortaan hardop af dat als je zin hebt in pizza dat de bezorger ook direct bij jou voor de deur staat.

Luxe fauteuils
Je kijkt heerlijk comfortabel vanuit de luxe rode fauteuils in Cinema Royaal van Landvast met, in ons geval, een glas bubbels in de hand naar weduwe Miranda (gespeeld door Katie Holmes), die alles lijkt te hebben (een schattig huis, een baan, drie kinderen en een lieve, beetje saaie vriend). Maar je komt er al snel achter dat ze zelf het hardst probeert om dit op het oog mooie plaatje in stand te houden. Alleen maar om op deze manier te kunnen omgaan met haar pijn en verdriet en het overleven met haar gezin.

Mysterieuze brief
Na de ontmoeting met de mysterieuze Bray (gespeeld door Josh Lucas) blijft het lang onduidelijk, waarom zij letterlijk tegen hem opbotste. Een mysterieuze brief die duidelijkheid moet geven naar het waarom blijft lang zoek. Pijn en verdriet uit het verleden gaan samen met allerlei soorten liefde om haar heen waarbij je toch stiekem heel de film hoopt dat de “echte liefde” het ook hier aan het einde overwint. Als je dit misschien zo leest, lijkt het weer de zoveelste mierzoete romantische film. Toch kijkt deze niet zo heel zoet weg, maar tovert wel een paar keer een glimlach op je gezicht. Voldoende drama tussendoor. Met een vleugje ‘zweverigheid’ waarbij alles lijkt te lukken als je het maar echt wilt en er hardop om vraagt.

Ladies only?
Ladies only? Zeker niet! Deze dramafilm met een dosis romantiek is ook leuk om met je vriend of man naar toe te gaan. Deze avond waren wij, samen met andere sponsoren, te gast op uitnodiging van Hans Laheij. Daarmee bedankte hij ons voor de sponsoring van de luxe rode fauteuils die inmiddels al een paar keer dienst hebben gedaan in de nieuwe filmzaal Cinema Royaal. Maar ook al ingezet zijn voor avonden zoals de ‘Muzikale tafelgasten’. Landvast heeft 11 weken lang de deuren gesloten moeten houden. Met de huidige maatregelen is het nog steeds niet mogelijk om alle (bioscoop) zalen weer volledig te vullen. De langgekoesterde wens om een Cinema Royaal in te richten geeft in deze tijd de mogelijkheid om gasten een hele mooie filmbeleving en een echt avondje uit te geven met voldoende aandacht voor alle huidige protocollen. Dit kon mede tot stand komen door het laten sponsoren van de fauteuils.

Jeugdland
Met mijn onderneming Named heb ik ook twee fauteuils gesponsord. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is tegenwoordig de norm. En terecht. Op een legitieme en open manier je werk doen. En betrokken zijn in de omgeving waarin je werkt. Ik vind dat mooi en belangrijk en help daar graag andere organisaties bij. Met Named laat ik dit onder andere zien door mij in te zetten voor maatschappelijke initiatieven en via sponsoring. Landvast is al jaren de thuisbasis voor velen en zo ook voor het kinderevent Jeugdland Alblasserdam waar ik nauw bij betrokken ben. Wanneer je dan de gelegenheid krijgt om wat terug te doen voor de gastvrijheid die ik al jaren ervaar, dan doe ik dat met liefde en heel veel plezier.

Afstand houden
Met het beeld, geluid en de programmering van deze zaal doet Landvast echt recht aan alle filmliefhebbers. En zeker op het gebied van de coronamaatregelen is afstand houden hier een stuk makkelijker. De zaal is ingericht met grote, luxe rode fauteuils die elk voorzien zijn van een eigen tafeltje. Een knusse huiskamersfeer, maar door de ruime zaal is het ook mogelijk om veel afstand te houden. Het bestellen van een drankje of lekker hapje vanaf de wisselende ‘Royaal’ menukaart, kan via een medewerker. Je bestelling serveren ze aan je tafeltje!

Niet storen
Alleen tijdens de hoofdfilm serveren ze niet om de bezoekers niet te storen in hun filmbeleving. Na afloop van de film kun je gerust de stoelen omdraaien om nog gezellig na te praten en een afzakkertje te nuttigen. Op vrijdag is er de mogelijkheid om de film te combineren met het Film & Eten-arrangement. Weten welke films ze vertonen in Cinema Royaal? In de algemene filmprogrammering zie je alle films die ze vertonen, links in het menu kun je, onder voorstellingstype, Cinema Royaal aanvinken.

Ontspannen full-service avondje uit
Los van het feit dat The Secret Dare to Dream een aanrader is, is het bezoeken van Cinema Royaal dat zeer zeker. Je vraagt om een ontspannen, gezellig, full-service avondje uit? Dat krijg je absoluut!