ALBLASSERDAM – De rooms-katholieke Fatimakerk en de aanpalende pastorie aan de Parallelweg in Alblasserdam zijn afgelopen week overdragen aan een projectontwikkelaar. “Dat betekent dat na maanden onderhandelen de kerk verkocht is en niet meer tot onze H. Theresia van Ávilaparochie behoort,” aldus de parochie zondag 13 september 2020. Het kerkgebouw en de pastorie zijn verkocht aan een projectontwikkelaar die al langere tijd de mogelijkheden onderzoekt wat er met het pand zou kunnen gaan gebeuren. De projectontwikkelaar heeft daarover onder meer contact met de Gemeente Alblasserdam en de erfgoedcommissie Alblasserdam.

De parochie meldt verder: “Belangrijk is om te weten dat het beeldbepalende karakter van het pand en de omgeving nog steeds onderwerp van gesprek zijn. Voor zover wij nu weten zijn er op dit moment dus nog geen concrete plannen met het voormalige kerkgebouw in Alblasserdam. Als parochiebestuur realiseren wij ons dat iedere berichtgeving over de Fatimakerk voor onze parochianen in Alblasserdam nog steeds gevoelig ligt, echter we zijn ook verheugd dat de verkoop naar onze tevredenheid heeft plaatsgevonden en dat het dossier nu gesloten kan worden.”

De Fatimakerk werd in 2016 aan de eredienst onttrokken. Sindsdien werden er geen kerkdiensten meer in het pand gehouden.