ALBLASSERDAM – Een geparkeerde werkbus in het Biezenkamp (zijstraat Lekstraat) in Alblasserdam heeft vrijdagavond 4 september 2020 in brand gestaan. Buurtbewoners ontdekten de brand rond 22.30 uur. Met brandblussers en tuinslangen werd geprobeerd het vuur te doven. Niet veel later kwam de brandweer met spoed ter plaatse om de brand verder te blussen. De werkbus is door de brand, roet –en waterschade total loss geraakt. Het gereedschap dat achterin stond, kon veilig gesteld worden.

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. De bus was anderhalve dag niet gebruikt. Daarmee is de kans op een technisch mankement kleiner, maar ook niet uitgesloten. Ook brandstichting was vrijdagavond nog niet uit te sluiten.

Daarom worden mensen die nog niet met de politie hebben gesproken en wel iets van de brandoorzaak weten, verzocht om even contact op te nemen met de politie op het nummer 0900-8844.