ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 augustus 2020 een 50-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van een poging tot woninginbraak in Sliedrecht. Agenten kregen rond 04.00 uur een melding over een mogelijke woninginbraak aan de Baanhoek in Sliedrecht. Op het adres zou iemand over de schutting zijn geklommen. Diverse eenheden gingen met spoed ter plaatse en troffen een verdachte van 50 jaar uit Alblasserdam in de tuin van de woning aan.

De politie van Drechtsteden Buiten meldt: “De verdachte was, gezien zijn manier van reageren op de aanwijzingen die hem door ons werden gegeven, waarschijnlijk onder invloed. Uit onderzoek in het politiesysteem bleek verder dat de man hier niet woonachtig was. De verdachte verklaarde, tijdens het onderzoek ter plaatse, aan de politie dat de bewoonster in het buitenland op vakantie was en dat hij spullen wilde ophalen. Gezien het tijdstip een vreemde situatie. Na telefonisch contact met de bewoonster bleek dat de man ook niet over een huissleutel beschikte en geen toestemming had om haar woning te betreden. Daaropvolgend werd de man aangehouden op verdenking van (poging) woninginbraak en voor nader onderzoek overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht.”

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.