NIEUW-LEKKERLAND – Een fietsster uit Duitsland is vrijdagochtend 7 augustus 2020 gewond geraakt nadat zij en een vrachtwagen tegen elkaar aan kwamen op de Schoonenburglaan, ter hoogte van de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. De vrouw fietste vanaf het pontje richting de Schoonenburglaan. Het fietspad loopt op het punt waar het kruist met de Lekdijk met een slinger. De fietsster kwam naast een vrachtwagen terecht. Deze vrachtwagen ging op dat moment naar rechts, omdat de chauffeur ruimte wilde maken voor een tegemoetkomende vrachtwagen.

De fietsster werd een stukje meegesleept en kwam ten val. Zij liep een hoofdwond op en brak waarschijnlijk haar arm. De vrouw is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Buurtbewoners vertellen dat ze de gemeente Molenlanden al bij de aanleg van de weg hebben verzocht om het fietspad niet zo aan te leggen, omdat er precies zou gebeuren wat er vrijdag is gebeurd. De politie heeft kennisgenomen hiervan en heeft metingen verricht. Daarnaast is er door de verkeersspecialisten van de politie bekeken of de bebording bij de Lekdijk wel klopt, omdat volgens de buurtbewoners daar niet duidelijk is aangegeven dat fietsers niet buitenom naar Kinderdijk kunnen fietsen, maar alleen naar de pont kunnen.

Foto’s: Stefan van Aarle en Peter Stam.