ALBLASSERDAM- Het leegstaande pand van Mercon aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam heeft zaterdag 25 juli 2020 in brand gestaan. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en grip1. Vele tientallen hulpverleners van politie, brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse. Het vuur was lastig te bestrijden. De brandweer moest op een aantal plekken met een zaag het pand open maken.

Inmiddels is de brand onder controle. In de woningen in de buurt worden koolmonoxidemetingen verricht. De West-Kinderdijk is enkele uren afgesloten geweest. Verkeer naar Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland moest via Oud-Alblas omrijden. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Al ligt brandstichting wel voor de hand.

Tijdens de brand werd een NLAlert verstuurd. Hierin werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen als men last had van de rook.

De brandweer meldt om 23.00 uur dat het sein ‘brand meester’ is gegeven. In de omgeving en in de naastgelegen woningen zijn metingen verricht. “Er zijn gelukkig geen verhoogde concentraties gemeten en er is ook geen sprake van asbest,” aldus brandweer ZHZ.