ALBLASSERDAM – Zondag 19 juli 2020 is bij de fietsenstalling in het Lammetjeswiel in Alblasserdam een fiets vernield. Er werd met een scherp voorwerp in het zadel geprikt, het slot is vernield en de banden werden lek gestoken. Hashem Mustafa Yatakan roept via Facebook mensen op om zich bij hem te melden als ze meer weten over de vernielingen van de fiets van zijn zoon. Verder is er deze week door buurtbewoners geklaagd over overlast bij het Lammetjeswiel.

Buurtbewoner Cees van Leeuwen vertelt: “Laatste weken veel overlast bij het Lammetjeswiel. Gewoon al overdag en natuurlijk in de avond wordt er open en bloot gehandeld in drugs en ballonnetjes. Veel jonge meiden lijken er erg gevoelig voor te zijn. Ongelofelijk veel overlast van keiharde muziek. Gemeente zegt niks te doen en raadt aan de politie te bellen. Van de zotte,” stelt Van Leeuwen.

Volgens burgemeester Jaap Paans is dit echter feitelijk onjuist: “Feitelijk onjuist. Zowel donderdag als vandaag nog afspraken over gemaakt. Hardnekkig probleem van overlast gevende, dealende jongeren en jong volwassenen is niet met 1 knip van de vinger opgelost. Bij constatering, melden! Spoed of levensbedreigend, bel 112. Melden via 0900-8844,” schrijft Paans.