ALBLASSERDAM – Vissers van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (VAH) hebben zaterdag 11 juli 2020 het water rondom de oude Fatimakerk aan de Parallelweg in Alblasserdam schoongemaakt. Er zijn veel waterplanten uit het water gehaald, om zodoende daar weer beter te kunnen vissen. In de afgelopen periode heeft de vereniging extra vis in de vijver uitgezet. Binnenkort worden er ook nog zeelten aan toegevoegd. Aan de schoonmaakactie deden acht volwassenen en elf kinderen mee. Het was de tweede keer dat op die locatie en schoonmaakactie werd gehouden.

Afgelopen jaar werd het water voor het eerst stevig onder handen genomen. Toen kwam er ook veel zwerfvuil en grof vuil naar boven. Dit jaar ging het vooral om waterplanten.

“Het is de bedoeling dat de vijver de ‘visparel’ van Alblasserdam wordt,” vertelt Bert Kooijman van de VAH. Tijdens de schoonmaakdag was er ook aandacht voor de schadelijkheid van vissen met lood. “Er was een actie van Sportvisserij Nederland om loodvrij te vissen. De kinderen hebben loodvrij materiaal gekregen. Tijdens de lunch waren er broodjes en patat.”

Op 25 juli zal er in het water ook weer gevist worden in het kader van de activiteiten rondom het zomerpaspoort.

De schoonmakers kregen na afloop een waardebon om te besteden bij viswinkel De Snuffelhoek.