KINDERDIJK  – Peter Reesink, Hoofddirecteur Personeel bij Defensie is dinsdag 30 juni 2020 op bezoek geweest bij scheepsbouwer Royal IHC in Kinderdijk. Hij heeft daar, samen met de directeur van IHC Gerben Eggink een contract getekend. Vanaf vandaag maakt Royal IHC deel uit van het HR-Eco System van het Nederlandse Ministerie van Defensie. “Het doel van dit partnerschap is om personeel uit te wisselen, zodat we elkaar kunnen helpen wanneer nodig,” vertelt een woordvoerster van IHC.

De woordvoerster vervolgt: “Het biedt collega ‘ s ook een geweldige kans om voorbij de grenzen van hun eigen organisatie te kijken. Kennis delen is de sleutel. De krijgsmacht heeft de wens om flexibeler te zijn in zijn mankrachten.”

Het kan in de toekomst voorkomen dat iemand het ene jaar bij de krijgsmacht werkt en het volgende jaar werkt aan de bouw van een schip bij IHC. “Het gaat om een pilot om te zien hoe deze uitwisseling met het bedrijfsleven werkt,” aldus de zegsvrouw.