KINDERDIJK / RIDDERKERK – In de nacht van woensdag 24 juni meldden inwoners uit Ridderkerk geluidsoverlast bij de DCMR meldkamer. Mensen klaagden over een hoge pieptoon. In totaal meldden 25 inwoners uit Ridderkerk overlast te hebben gehad. De meeste meldingen kwamen binnen tussen 2 en 3 uur vannacht. Enkele inwoners belden vanochtend nog met onze meldkamer om de overlast door te geven. De zaak werd onderzocht door de politie en de omgevingsdienst. De pieptoon blijkt te zijn veroorzaakt door een brandalarm op een schip bij Royal IHC in Kinderdijk.

Bij het bedrijf waren werkzaamheden aan een schip. Normaal wordt het brandalarmsysteem op het schip dan op de precieze plek waar deze werkzaamheden plaatsvinden uitgeschakeld. Dat was om nog onbekende reden niet het geval. Hierdoor ging het brandalarm onnodig af. Dit veroorzaakte een hoge pieptoon waar inwoners van Ridderkerk vannacht last van hadden.

Het bedrijf Royal IHC in Kinderdijk valt onder het toezicht van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Zij pakken dit verder op.