ALBLASSERDAM – Het bedrijf Smit Mode is failliet verklaard. Het faillissement werd donderdag 18 juni 2020 uitgesproken door de rechtbank. Bij het bedrijf zijn ongeveer 140 mensen in dienst. Curator Kees van den Bergh laat weten dat hun arbeidsovereenkomsten worden opgezegd. Over de oorzaak vertelt de curator: “De bestuurders hebben aangegeven dat de omzet sinds de coronamaatregelen substantieel is afgenomen. Dit heeft geleid tot gebrek aan inkomsten en daarmee de middelen om aan financiële verplichtingen tegemoet te komen.”

Er wordt gezocht naar partijen die interesse hebben in een doorstart van het bedrijf. “Volgende week zijn de gesprekken en onderzoeken we of een doorstart mogelijk is. Intussen blijven de winkels en de webshop vooralsnog open.”

Eerder deze week vroeg Smit Mode al uitstel van betaling aan.

Smit Mode heeft een vestiging in het Makado in Alblasserdam. Daarnaast zijn er vestigingen in onder meer Papendrecht, Dordrecht, Barendrecht, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Krimpen aan den IJssel en Hellevoetsluis.