ALBLASSERDAM – Kinderen van basisschool Het Kompas in Alblasserdam hebben afgelopen week een wandeltocht gemaakt, terwijl zij op hun rug een tas droegen met daarin zes liter water. De tocht werd gemaakt door kinderen uit de groepen zeven en acht. Vooraf kon men zich laten sponsoren. De actie heeft 3467,05 euro opgeleverd. Met dit geld worden diverse waterprojecten in sloppenwijken in grote steden en op het platteland van Afrika en Zuid-Amerika ondersteund.

Op 25 maart zouden de kinderen van groep 7 en 8 van Het Kompas deelnemen aan de sponsoractie ‘Wandelen voor water’. Door het uitbreken van de coronacrisis ging dit niet door. De kinderen hadden hun sponsoren al geregeld en dus werd de actie afgelopen week alsnog gehouden.

De kinderen en hun leerkrachten hadden elk een rugzak met 6 liter water op hun rug. Met deze rugzak hebben zij een ingekorte route van 3 kilometer gewandeld. Directeur Gerrit Kant van Het Kompas vertelt: “Er zijn landen waar leeftijdsgenootjes elke dag met 6 liter water op hun rug of hoofd gemiddeld 6 kilometer moeten lopen voor hun dagelijkse drinkwater. Hoe anders is dat bij ons, wij draaien zonder erbij na te denken onze kraan open en laten die kraan wel eens langer open staan dan nodig is. Met deze actie helpen de kinderen hun medemens. Het resultaat is fantastisch, samen hebben de kinderen € 3.467,05 bij elkaar gelopen! Hartelijk dank kinderen voor het lopen en sponsoren voor uw bijdrage.”