ALBLASSERDAM – Bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam is zaterdagavond 13 juni 2020 een 109 meter lang jacht gearriveerd voor de afbouwfase. In de afgelopen periode werd in Zwijndrecht al aan het miljoenenjacht gewerkt. Een woordvoerder van Oceanco laat weten dat het nieuwe jacht zal gaan beschikken over een ‘verbazingwekkende hoeveelheid glas’. “De dekhuizen – hoofddek, brugdek en bovendek – zijn elk volledig omgeven door grote glazen ramen,” meldt de woordvoerder van de jachtenbouwer.

Het jacht zal worden afgebouwd in de loods aan het Zuiderstek in Alblasserdam, die onlangs volledig gerenoveerd is. In de loods wordt volgens Oceanco de helft minder gas verbruikt, omdat er tegenwoordig gebruik gemaakt wordt van warmtepompen. De zonnepanelen zijn goed voor 250.000kWh energie per jaar. “De milieubewuste uitbreiding is nog een stap in de missie van Oceanco om een ​​van ’s werelds meest duurzame jachtbouwers te zijn,” aldus Oceanco.

Foto’s bewoners Alblasserwerf en Peter Stam.