ALBLASSERDAM – Alle jongeren in Alblasserdam die dit jaar achttien jaar zijn of worden, krijgen deze maand een brief thuisbezorgd, met daarin informatie hoe zij gezond en verantwoord om kunnen gaan met hun geld, nu zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun financiële zaken. Ze worden in de brief gewezen op de website www.moneyfit.nl/alblasserdam die bol staat van informatie over omgaan met geldzaken. Verder kunnen de jongeren een prijs winnen met het dilemmaspel. De twee deelnemers met de beste onderbouwing, winnen een gratis sportabonnement voor een jaar.

Jongeren bewust maken
De brief is een onderdeel van de campagne Moneyfit, die sinds 2019 in Alblasserdam wordt gevoerd. Met de campagne willen SchuldHulpMaatje, jongerenwerk Jeugd-Punt en de gemeente Alblasserdam vanuit Route22 jongeren bewust maken en laten nadenken over hun geld en uitgavepatroon.

Grip op geld
In een persbericht meldt de gemeente Alblasserdam: “Steeds meer jongeren hebben schulden. Ook vinden jongeren maar moeilijk de weg naar hulp bij schulden. Volgens het instituut voor budgetvoorlichting Nibud vergroten een impulsieve houding en korte termijn gerichtheid de kans op betalingsproblemen. Juist die gebieden in de hersenen die te maken hebben met plannen, organiseren en vooruitdenken zijn bij jongeren nog volop in ontwikkeling. Dat kan een reden zijn waarom jongeren zich makkelijker in de schulden steken. Om te voorkomen dat schulden ontstaan, is het essentieel dat jongeren grip krijgen op hun geld.”

Dilemmaspel
Jongeren kunnen ook dit jaar weer meedoen aan het dilemmaspel. Op www.moneyfit.nl/alblasserdam zijn deze maand twee dilemma’s te zien. Jongeren maken een keuze en moeten deze keuze onderbouwen. De twee deelnemers met de beste onderbouwing, winnen een gratis sportabonnement voor een jaar.