ALBLASSERDAM – De politiehelikopter heeft maandagavond 8 juni 2020 enige tijd boven Alblasserdam gevlogen, omdat door het dorp een automobilist reed, die onder invloed leek. De automobilist reed diverse rondjes door het dorp en raakte daarbij onder meer stoepranden. De velgen raakten flink beschadigd en ook ontstond er botsschade aan de zijkant en voorkant van de auto. Een medeweggebruiker zag de man rijden en vertrouwde het niet. Hij belde de politie. Intussen bleef hij de ‘botsauto’ volgen.

Omdat er net een politiehelikopter in de buurt was, werd de betreffende auto ook vanuit de lucht gevolgd.

Ter hoogte van de kruising Haven / Cortgene kwam de auto tot stilstand. De politie nam een blaastest af. Daar kwam echter niets uit. Vervolgens werd bij de man een drugstest afgenomen, maar ook daar kwamen geen bijzonderheden uit. Ook leek de automobilist medisch niets te mankeren. Hoe het kan dat hij dan toch links, rechts en voor tegen dingen botste, is niet bekend.

Omdat de politie verder geen aanleiding had om de man aan te houden, mocht de automobilist uiteindelijk zijn weg weer vervolgen.

De automobilist die de man heeft gevolgd, werd bedankt voor zijn inzet.