ALBLASSERDAM – Recreanten langs het water tussen de Kortlandse Brug en de Witte Brug (die bruin was) in Alblasserdam hebben maandag 1 juni 2020 opnieuw een grote hoeveelheid zwerfvuil achtergelaten bij vertrek. Verspreid over de ‘Ponykade’ lagen tientallen zakjes, blikjes, pakjes en flesjes. Buurtbewoners zijn maandagavond direct aan de slag gegaan, om de groenstrook weer schoon te maken.

Buurtbewoner Richard Verheul, die samen met nog drie andere personen aan de slag ging, vertelt: “Wat een tuig heb je toch. Er is al veel opgeruimd, maar er ligt ook nog veel afval in het water. Daar kunnen we niet bij. Ook ligt er nog veel glas van flesjes. Het is een enorme bende. Dit kan gewoon niet,” laat Verheul weten.

Het water rondom het Kortland in Alblasserdam is inmiddels één van de drukste plekken in het Damdorp tijdens mooi weer. Volgens buurtbewoners is het er nog drukker dan voorgaande jaren. In de afgelopen weken trokken buurtbewoners al diverse keren op uit om de achtergelaten rotzooi op te ruimen.

Burgemeester Jaap Paans meldt: “Erg verdrietig om dit gedrag van zwemmers en zonnebaders te zien. Ook vanochtend lagen er al bergen afval. Dankbaar voor het burgerinitiatief van omwonenden! Ook ik ruimde vandaag langs de wandelroute weer heel wat vuil op. We gaan dit morgen bespreken met oog op komende tijd.”

Foto’s: Marjolein Koole, Hannie Boer, Richard Verheul.