ALBLASSERDAM – Afgelopen vrijdag raakte in het Lammetjeswiel in Alblasserdam een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) gewond, nadat hij een steen tegen zijn neus gegooid kreeg. De dader is nog steeds niet gepakt. De politie legt uit wat er mis ging.

“In het Lammetjeswiel waren twee BOA’s in gesprek met vissers over nachtvissen. Een groepje jongeren begon op afstand de BOA’s uit te schelden. Dan hebben we het niet over snotneus of mafkees, maar echt over grove scheldwoorden. Die BOA’s trekken zich daar in eerste instantie niet veel van aan. Het is niet leuk, maar vooruit, schouders ophalen en doorgaan met het werk. Dan worden ze vanuit die groep bekogeld met een steen. Die steen komt vlak bij hen terecht. Schelden is één, maar met een steen gooien is wat anders,” vertelt politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen.

De woordvoerder vervolgt: “Dat was voor die BOA’s het moment om met die jongens het gesprek aan te willen gaan. Die jongens gingen er als hazen vandoor. De BOA’s zijn erachteraan gegaan, maar hebben de jongens niet kunnen achterhalen. Eén van die BOA’s wist er wel vlakbij te komen. Hij had één jongen bijna te pakken. Die jongen gleed uit over een pad, kwam ten val en greep in het pad waar hij liep. Het was een pad met boomschors. De jongen gooide daarna met kracht van dat boomschors in het gezicht van de BOA. Daar zat kennelijk ook een steen of iets zwaars in. Dat kwam op zijn neus terecht. Dat veroorzaakte een behoorlijke bloeding. De BOA is naar de huisarts geweest om de wond op zijn neus te laten behandelen.”

Van Nimwegen: “Al die andere vogels waren gevlogen. Uiteindelijk is niemand gevonden of aangehouden. De BOA had letterlijk en figuurlijk wel wat anders aan zijn hoofd. Wij zoeken deze helden die eerst grof schelden en dan stenen gooien. Als je dat lef hebt, hoop ik ook dat je het lef hebt om jezelf te melden. Als de daders dit niet doen, hoop ik dat er mensen zijn die meer weten en het ons melden via 0900-8844.”

Van de daders is nog geen signalement bekendgemaakt. Het incident vond vrijdagavond tussen 21.00 en 21.15 uur plaats. Camerabeelden vanuit de omgeving van het Lammetjeswiel zijn ook bij de politie welkom.