NIEUW-LEKKERLAND – Ter gelegenheid van Memorial Day heeft Ruud Boele van Historische Vereniging West-Alblasserwaard een krans gelegd bij het gedenkteken van Mission Belle – B-17G  langs de Lekdijk in Nieuw Lekkerland in aanwezigheid van Kees Stam, bestuurslid van Stichting B-17G Memorial en Theo Jansen en Arie den Boer van Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Uiteraard met inachtneming van de coronaregels.

In 1943 maakte de Amerikaanse bommenwerper B-17G, de Mission Belle, een noodlanding in de Lek. Zeven bemanningsleden overleefden de crash. De piloot, de schutter van de buikkoepel en de staartschutter kwamen hierbij om het leven. Dit en meer is te lezen in het verhaal van een B-17G en zijn bemanning door Barry Oweneel-Dam, een uitgave van Stichting Publicaties West-Alblasserwaard, Alblasserdam.

Memorial Day is een Amerikaanse feest- en gedenkdag, gehouden op de laatste maandag in mei, waarop de overleden Amerikaanse militairen herdacht worden.