ALBLASSERDAM – Twee automobilisten hebben woensdagavond 20 mei 2020 voor enige commotie op de Rijnstraat en bij het Scheldeplein in Alblasserdam gezorgd. Rond 23.00 uur ging het mis en kregen de twee bestuurders ruzie. Een 43-jarige Alblasserdammer zou tot drie keer toe tegen de auto van de ander zijn gereden. Niet veel later vielen er klappen. Omstanders probeerden te sussen. Een voorbijganger haalde intussen de sleutel uit de auto van de 43-jarige man, omdat de bestuurder mogelijk dronken zou zijn.

De politie kwam met twee busjes en een motor met spoed ter plaatse. In eerste instantie wilde de 43-jarige geen blaastest afleggen. Later is dit volgens een woordvoerster van de politie alsnog gebeurd. Hoeveel alcohol de man precies had genuttigd, kon de zegsvrouw nog niet vertellen.

Diverse familieleden van beide partijen en mensen uit de wijk kwamen op het opstootje af. De politie spande een lint om mensen enigszins op afstand te houden en de gemoederen te laten bedaren.

De 43-jarige man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.

Wat nu precies de aanleiding is geweest van het gedoe op de weg, is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht door de politie. Daarna zal gekeken worden naar de schadeafhandeling.