ALBLASSERDAM – Zwembad Blokweer in Alblasserdam gaat vanaf maandag 18 mei 2020 weer gefaseerd open. De naastgelegen sporthal blijft waarschijnlijk tot 1 september gesloten. Ook de horeca in Blokweer blijft dicht. Voor een zwembadbezoek moet er voorlopig wel vooraf gereserveerd worden. Dit om ervoor te zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk in het zwembad aanwezig zijn. In de afgelopen weken was ook het zwembad volledig dicht in verband met de uitbraak van het coronavirus in Nederland. Om verspreiding van het virus te voorkomen, werd het zwembad, op last van de overheid, gesloten.

Annika Verhagen, secretaris van BSSA, meldt dat zij blij is dat het sportcentrum weer open kan en dat er de komende periode weer gezwommen kan worden. Op de website is te vinden welke zwemactiviteiten er zijn en op welk moment. Dit zal wekelijks een update krijgen. Belangrijk is om te weten dat over de herstart van de zwemlessen iedereen de komende periode individueel wordt geïnformeerd.

Verhagen: “Om het aantal zwemmers binnen de norm te kunnen houden, moet het zwembadbezoek vooraf gereserveerd worden. Deze reservering kan via de website. Het is uiteraard belangrijk dat de bezoekers zich aan de richtlijnen en regels houden, zoals deze op de website staan. Samen maken we er weer een mooie zwemtijd van.”