ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagochtend 13 mei 2020 een kleine verkeerscontrole gehouden op de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Er werd gecontroleerd op snorfietsers en snorscooterrijders die gebruikmaken van het onverplichte fietspad langs de dijk. In tien minuten tijd werden vier personen bekeurd. Onder hen was ook iemand op een speed pedelec. Dit is een fiets die 45 kilometer per uur kan.

Snorfietsers en snorscooterrijders moeten zich bij een onverplicht fietspad gedragen als een bromfietser en dus gebruik maken van de normale rijbaan op de dijk. Dat zij met hun maximale snelheid van 25 kilometer per uur het overige verkeer op de dijk tot last kunnen zijn, is volgens de politie ondergeschikt aan het verbod om gebruik te maken van het onverplichte fietspad.

Een onverplicht fietspad is te herkennen aan een rechthoekig bord met de tekst ‘fietspad’. Snorscooters mogen wel gebruikmaken van een verplicht fietspad. Zo’n fietspad is te herkennen aan een rond blauw bord met daarop een symbool van een fiets.

De boete bedraagt 104 euro.

Foto: archief 2018 / tijdens een verkeersongeval.