ALBLASSERDAM – De dodenherdenking in de Polderstraat, op 4 mei 2020 vindt in Alblasserdam zonder publiek plaats in verband met de coronacrisis. Om toch op een passende manier aandacht te geven aan hen die vielen, heeft het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam een alternatieve manier van herdenken bedacht: om 19:00 uur wordt de jaarlijkse Vesper (herdenkingsbijeenkomst) online uitgezonden via het Youtube-kanaal van de gemeente Alblasserdam.

Rond 19:45 uur begint de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam, gevolgd door een toespraak van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam vraagt Alblasserdammers om dit jaar niet naar het oorlogsmonument aan de Polderstraat te komen, maar naar deze herdenking te kijken.

Toespraak burgemeester
Na afloop van de nationale herdenking, circa 20:30 uur, zal op het YouTube kanaal van de gemeente Alblasserdam een toespraak van Burgemeester Jaap Paans te zien zijn, gevolgd door een besloten plechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat.

Bloemen bij oorlogsmonument
Op 4 mei ( worden er namens Alblasserdamse verenigingen en organisaties bloemstukken neer gelegd bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat. Vanaf 5 mei kunnen Alblasserdammers daar individueel losse bloemen aan toevoegen. Zij kunnen de bloemen bij en op de
schalen op het monument draperen. H et 4 mei comité en de gemeente Alblasserdam roepen op om bij het neerleggen van de bloemen zoveel mogelijk de afzetting bij het monument in er e te houden. De bloemenhulde is vanaf maandag 4 mei 20:00 uur live te zien via een livestream.