ALBLASSERDAM – Arie Ooms (90) uit Alblasserdam heeft vrijdagavond 1 mei 2020, in zijn woning aan de Groene Zoom, de erepenning van de Partij van de Arbeid ontvangen. De heer Ooms is dit jaar namelijk 65 jaar lid van de partij. De penning, met daarop een afbeelding van Willem Drees, werd overhandigd door Evert Smit, voorzitter van de PvdA in Alblasserdam. Dit werd gedaan op 1 mei, omdat het dan de Dag van de Arbeid is.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Damdorper zou worden toegezongen, maar in verband met de coronacrisis werd dit plan uiteindelijk geannuleerd.

Arie Ooms is jarenlang actief geweest in de PvdA . Hij heeft in de gemeenteraad gezeten en is voorzitter en jarenlang secretaris van de plaatselijke afdeling geweest. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de vakbonden NVV en de FNV.

Ooms werd in 1955 lid van de PvdA. Hij legt uit: “Vroeger had je een rode familie die werd gevormd door de vakbond NVV (later FNV), de krant het Vrije Volk, omroep de Vara en de PvdA. Toen ik op werf De Noord aan het werk ging, vroeg men of ik lid wilde worden van de bond.” Nadat Ooms lid was van de NVV, werd hem al snel gevraagd om op de kieslijst te gaan. Hij kwam met voorkeursstemmen in de ondernemingsraad. Niet veel later werd hij lid van de PvdA en kwam hij uiteindelijk ook in de Alblasserdamse gemeenteraad terecht.

Ooms is niet alleen bekend van de PvdA, maar ook als lid van VV Alblasserdam en muziekvereniging Excelsior.