ALBLASSERDAM – Jolanda Huigen uit Alblasserdam is onlangs gestart met het sturen van kaarten naar mensen die dit kunnen gebruiken tijdens de coronacrisis. “Ik wilde iets doen en kocht vijftig kaarten en vijftig postzegels. Na een oproepje op Facebook waren de kaarten in ‘no time’ verstuurd. Ook waren er mensen die kaarten en postzegels wilden sponsoren, zodat de actie uitgebreid kon worden, “ vertelt Jolanda. Mensen kunnen zelf mensen aandragen die een kaartje verdienen. Zo stuurt Jolanda bedankjes naar mensen die in de cruciale sectoren aan het werk zijn. Inmiddels zijn er honderden kaarten verzonden en is de actie uitgebreid met de verkoop van kaarten. De opbrengst daarvan gaat naar de voedselbank.

Mensen kunnen andere mensen aandragen voor een gratis kaart. Bijvoorbeeld omdat iemand binnenkort jarig is, een bedankje verdient of thuis zit en wat extra liefde kan gebruiken. Iemand voor de kaartenactie aandragen kan via kaartenactiejolanda@gmail.com. Zet in de mail de naam en het adres (en indien nodig de verjaardagsdatum) van de ontvanger van het kaartje en geef aan wat voor soort kaart er verstuurd moet worden. Jolanda regelt de rest en zorgt ervoor dat er gratis en anoniem een kaartje wordt verstuurd.

Voedselbank
Verder is het mogelijk om via Jolanda kaartensetjes aan te schaffen. De opbrengst gaat naar de Voedselbank. Jolanda vertelt: “Doel van beide acties: zoveel mogelijk liefde verspreiden in deze moeilijke tijd. Je kunt nu setjes kaarten kopen, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de Voedselbank die onze steun heel hard nodig heeft. De kaarten zijn gesponsord, de postzegels deels ook en deels door mij ingebracht. De opbrengst voor de voedselbank is tot nu toe 220 euro.”

Keuzes
A • setje van 8 verschillende kaarten = € 3,00
B • setje van 8 verschillende kaarten + 8 postzegels = € 10,00
C • setje naar keuze samenstellen = € 0,50 per kaart, € 0,91 per postzegel
D • extra donatie voor de Voedselbank
E • extra donatie voor postzegels

Afleveren
Bezorging binnen Alblasserdam: gratis
Bezorging daar buiten: €2,00 extra

Bestellen
Stuur een berichtje via e-mail: kaartenactiejolanda@gmail.com en geef daarin het volgende aan:

  • je bestelkeuze(s) en aantal gewenste setjes
  • een bedrag dat je eventueel extra wilt doneren
  • je eigen naam en adres
  • je mobiele telefoonnummer of e-mail

Je ontvangt een tikkie om te betalen (in goed vertrouwen).
Je ontvangt je bestelling (contactloos) op je thuisadres.

Jolanda: “Het is heerlijk om te ervaren hoe blij verrast en bemoedigd mensen zijn door zo’n klein gebaar als een kaartje! Doe mee en verspreid met deze kaartjes ook zoveel mogelijk liefde in deze moeilijke tijd.”