ALBLASSERDAM – Een jongen van anderhalf is donderdagmiddag 2 april 2020 gewond geraakt, nadat hij in zijn woning aan de Randweg in Alblasserdam van de trap viel en op zijn achterhoofd terecht kwam. De situatie zag er zo slecht uit, dat de meldkamer besloot om direct een traumahelikopter te alarmeren. Ook de politie en een ambulance werden opgeroepen voor hulp.

Na tien minuten cirkelde de helikopter boven en dorp en niet veel later werd de landing ingezet. De Lifeliner2 uit Rotterdam landde op de begraafplaats De Oude Toren aan de Kerkstraat.

Fiets
De politie stond in de buurt klaar om het Mobiel Medisch Team (MMT) naar de betreffende woning te brengen. Langs de begraafplaats staat echter een hek, waardoor het MMT via de hoofdingang de begraafplaats moest verlaten. Omstanders hadden dit al snel door. Een aantal jongeren fietste daarom naar de ingang van de begraafplaats. Daar gaven de jeugdige Alblasserdammers hun fiets aan de drie mannen van de traumahelikopter die hen al tegemoet kwamen lopen. Niet veel later arriveerde het MMT op de geleende fietsen bij de betreffende woning aan de Randweg.

Naar ziekenhuis
Met de gevallen peuter ging het inmiddels al iets beter. Na enkele minuten in de woning te zijn geweest, kon het MMT weer vertrekken. De 1-jarige is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen lijken vooralsnog mee te vallen. Nader onderzoek moet uitwijzen of dit inderdaad het geval is.

Houd afstand
Via Twitter werd door Alblasserdammer Marko Stout kritiek geuit, omdat er volgens Stout veel mensen op een kluitje stonden te kijken en daarmee dus niet de 1,5 meter afstand tot elkaar in acht namen. Burgemeester Jaap Paans reageerde daarop met: “En dus zeg ik jou na: “houd afstand! Vermijd groepen! Geef hulpdiensten de ruimte!”

Foto’s Jesse de Boom,  Floris Leenman en Peter Stam.