ALBLASSERDAM – Cees Stout, 65 jaar geleden geboren in Alblasserdam, heeft deze week afscheid genomen bij de politie. 48 jaar lang werkte Stout bij de politie. Donderdag 12 maart 2020 vond het afscheidsfeest plaats. Stout werd met dé zwarte VW-politiebus opgehaald in Hendrik-Ido-Ambacht, om vervolgens naar Kinderdijk te worden gereden voor een fotoreportage. Daarna vond bij Van Krimpen in Alblasserdam een lopend buffet plaats met (oud) collega’s. Onderweg werd nog heel even de sirene van het oude politiebusje aangezet. (zie filmpje)

Cees Stout is geboren en getogen in Alblasserdam. Ondanks het feit dat hij in Hendrik-Ido-Ambacht woont, had en heeft hij nog steeds een sociaal leven in Alblasserdam. Tot een jaar of vijf geleden korfbalde hij, samen met zijn vrouw Corrie Stout – Zanen, bij korfbalclub CKC Kinderdijk in Alblasserdam.

Cees ging op 1 januari 1972 naar de politieschool in Horn gegaan. Na één stagejaar in Vianen, ging hij tot 1984 aan de slag in Hendrik-Ido-Ambacht. Omdat je destijds als politieagent in de plaats moest wonen, waar je werkte, verhuisde Cees naar Hendrik-Ido-Ambacht.

Na 1984 is hij naar de verkeerspolitie gegaan en uiteindelijk in Dordrecht beland. In Dordrecht heeft Cees kort als wijkagent gewerkt en daarna vele jaren bij de straatdienst. Tussendoor is hij nog onderdeel van het vuurwerkteam geweest en uiteindelijk in 2005 naar het Openbare Orde Team gegaan. Hier heeft hij een jaar bij gewerkt, waarna hij in 2006 naar de meldkamer in Dordrecht is gegaan. Tenslotte in 2013 naar Rotterdam als Informatierechercheur, waar zijn loopbaan is geëindigd.  Per 1 januari 2020 is Cees met pensioen.

Cees ging altijd trouw op zijn oude Puch (uit 1971) naar zijn werk, welke (onregelmatige) dienst hij ook had. Zelfs in zijn laatste jaar als informatierechercheur ging hij nog iedere dag op de Puch naar Rotterdam.

Cees Stout heeft in totaal 48 jaar bij de politie gewerkt.